Vårt varumärke

Vad är en UPS (Uninterupted Power Supply)?

En UPS-enhet ger garanterat strömskydd för ansluten elektronik. När strömmen bryts, eller skiftar utanför säkerhetsnivåerna, tillhandahåller en UPS-enhet genast ren reservbatterikraft och överspänningsskydd till ansluten, känslig utrustning.

APC, ett av Schneider Electrics viktiga varumärken, erbjuder UPS-alternativ till datorer och kringutrustning, nätverk och servrar samt datacenter och anläggningar.
Visa alla våra UPS-produkter

Behöver du hjälp att välja UPS-batteribackup?

Använd vår UPS-väljare för att få en anpassad rekommendation gällande UPS-batteribackup för ditt hem eller företag.
UPS-Väljare

Hem: De elektroniska enheter som du förlitar dig på varje dag för kommunikation, säkerhet och underhållning riskerar skador och avbrott på grund av oväntade strömavbrott, spänningsförändringar och andra störningar i strömförsörjningen. En UPS-enhet tillhandahåller reservbatterikraft och skydd för elektroniska enheter, inklusive:

• Trådlös nätverksutrustning (routrar, modem)
  • Datorer
  • TV-apparater
  • Säkerhetssystem
  • Spelkonsoler
  • Mobila enheter
Lär dig mer om hemlösningar

Företag: Stilleståndstid orsakad av strömavbrott är frustrerande för alla, men kan vara ekonomiskt förödande för ett företag eller en organisation. Varje år går miljarder dollar förlorade på grund av stilleståndstid som orsakas av störningar i strömförsörjningen som skulle kunna ha förhindrats av en UPS-enhet. För Fortune 1000-företag:

• Genomsnittlig årskostnad för stilleståndstid, 1,25–2,5 miljarder dollar
  • Genomsnittlig timkostnad för infrastrukturavbrott: 100,000 dollar
  • Genomsnittlig timkostnad för avbrott i kritiska applikationer: 500,000-1 miljon dollar

Små till medelstora företag kan stå inför den största ekonomisk risken på grund av deras begränsade förmåga att generera vinst under stilleståndstid.

Lär dig mer om företagslösningar
IT professional working on his laptop at a server room

Vilken UPS-storlek behöver du?

Elektronik har både högsta wattklassning och högsta VA-klassning (volt-ampere). Ingen av dessa får överskridas av ansluten utrustning. Watt mäter den verkliga effekt som utrustningen förbrukar, medan volt-ampere är en produkt av spänningen som ansluts till utrustningen gånger strömmen som utrustningen förbrukar.
För hjälp med att välja UPS-storlek kan du använda vår UPS-väljare

Effektfaktorn

För datorer och UPS-enheter kan watt- och VA-klassningen skilja sig åt avsevärt, men VA-klassningen är alltid lika med eller större än wattklassningen. Förhållandet mellan watt och VA kallas ”effektfaktor” och uttrycks antingen som ett tal (dvs. – 0,8) eller som en procentsats (dvs. – 80%). När du ska välja rätt UPS-storlek för dina specifika behov är effektfaktorn viktigast. I allmänhet bör UPS ha en kapacitet för utgångswatt som är 20–25% högre än den totala effekt som den anslutna utrustningen förbrukar.
Om du vill lära dig mer om effektfaktor kan du läsa vårt white paper
Night view of a sub urban area

Hur mycket drifttid behöver du till din anslutna utrustning?

Det beror på vad du tänker ha din UPS som backup för. Drifttid avser den tid som UPS-enheten kan driva sin anslutna utrustning vid ett strömavbrott. Ju mer utrustning som du har ansluten till UPS-enheten, ju mindre drifttid har du, så det är viktigt att se till att UPS-enheten endast tillhandahåller reservkraft till den mest kritiska utrustningen.

Vilka funktioner är viktiga att förstå vid val av UPS-system?

Grundläggande

Batterier som kan bytas ut av användaren – Ökar tillgänglighet genom att utbildad personal kan uppgradera och byta ut batterier.
Endast överspänningsuttag – Skyddar sekundär elektronik från överspänning och spänningstoppar utan att minska den batteriström som används för att driva primär elektronik under strömavbrott.
Felindikator för byggnadsledningar – Lysdiodsindikator som informerar användare om potentiellt farlig kabeldragning i väggkretsar.
Uttag med avstånd mellan transformatorerna – Skyddar utrustningen utan att blockera åtkomst till andra uttag.
Automatiskt självtest – Periodisk batterikontroll som säkerställer tidig upptäckt av batterier som behöver bytas ut.

Förbättrad

Automatisk spänningsreglering (AVR) – Ger hög tillämpningstillgänglighet genom att korrigera låga och höga spänningsförhållanden utan att använda batteriet.
Utsignal med ren sinusvåg på batteriet – Simulerar ström för att ge högsta möjliga kompatibilitetgrad för aktiva PFC-servrar (effektfaktorkorrigering) och känslig elektronik.
SmartSlot – Anpassar UPS-funktioner med nätverkskort.
Skalbar körtid – Ger extra drifttid vid behov via externa batteripack.
Strömbetingning – Skyddar anslutna laster mot överspänning, spänningstoppar, åska och andra strömstörningar.

Avancerad

Anpassningsbara spänningsöverföringspunkter – Maximerar den användbara batteritiden genom att bredda ingångsspänningen eller ställa hårdare krav på utgångsspänningen.
Temperaturkompenserad batteriladdning – Förlänger batteriets livslängd genom att reglera laddningsspänningen beroende på batteriets temperatur.
Intelligent batterihantering – Maximerar batteriets prestanda, livslängd och tillförlitlighet genom intelligent precisionsladdning.
Förutsägande felmeddelanden – Ger tidig varning med felanalys, vilket säkerställer proaktiva komponentbyten.
Externa ”Plug-and-Play”-batterier – Säkerställ ren, avbrottsfri kraft när du lägger till extra drifttid till en UPS.

Vilka strömförhållanden skyddar en UPS-batteribackup mot?

Många strömproblem har sitt ursprung i det allmänna elnätet, som, med dess tusentals kilometer av elledningar, utsätts för skador från väder så som orkaner, åska, snö, is och översvämning, samt även utrustningsfel och trafikolyckor.

För mer information om de olika typerna av strömproblem kan du läsa vårt white paper, ”The Seven Types of Power Problems”

KLICKA HÄR
Lighting in the night sky