{}
{"support":{"yesButton":"yes","noButton":"no","feedback":{"title":"What can we do to improve?"},"submitButton":"Submit","successMessage":"Thank you for your feedback","title":"Did this answer your question?","feedbackPercentLabel":"of people found this helpful","captcha":{"error":"Please tick the box"}}}

Search FAQs

{"searchBar":{"inputPlaceholder":"Search by keyword or ask a question","searchBtn":"Search","error":"Please enter a keyword to search"}}

How do I troubleshoot the test emails failing to send on a NetBotz Appliance?

Issue:
Error Message: Unable to send test email. Check appliance log.

Product Line:
NetBotz v3

Environment:
NetBotz: 355, 455, 450, and 570
NetBotz: all firmware revisions

Cause:
Misconfiguration or network issues can cause test emails to fail.

Resolution:

1) Log into the NetBotz Appliance using Advanced View.

2) Select the Configuration tab.

3) Within Appliance Settings, double-click into E-mail Server.

4) Verify the following information:
- From address (some e-mail servers require a valid from address)
- SMTP server (if using hostname, check DNS settings OR change to use IP Address)
- Port (ensure the port is not restricted on the network)
- SSL Options (if required by the e-mail server)
- Authentication (if required by the e-mail server)

5) Test E-mail Server.  If it fails, continue to step 6.

6) Under Appliance Settings, double-click into Network interfaces.

7) Ensure that the Subnet Mask, Gateway, and Hostname are correct.
NOTE: Ensure that there are no spaces within the hostname field.

8) Check your e-mail server logs to see if the emails are being rejected.
Users group

Discuss this topic with experts

Visit our Community for first-hand insights from experts and peers on this topic and more.