Nos marques

Schneider Electric zoomt in op Edge Computing tijdens Storage Expo 2017

Edge Computing optimaliseert Cloud en IIoT

Woensdag 8 maart 2017 — Bedrijfszekere cloud computing, toepassingen met hoge bandbreedtenoden en omvangrijke (industriële) IoT omgevingen vereisen meer verwerkingskracht aan de rand van het netwerk, zoals Edge Computing.

Het succes van cloud computing vereist voorzieningen om de centrale toepassingen en data bedrijfszeker beschikbaar te houden. Voorts groeit het aantal toepassingen met grote ‘content’ stromen, met navenant hoge bandbreedte eisen voor een lage ‘latency’. Om het niet te hebben over het stijgend aantal geconnecteerde toestellen en machines die groeiende datastromen genereren, met nood aan ingebedde data-analyse. Edge computing biedt bedrijven de mogelijkheid zowel het risico van falende connectiviteit met centrale cloudinstallaties, als hoge bandbreedtekosten van datastromen te vermijden.

Meer zekerheid en controle

Edge computing voorziet in verwerkingsvermogen, controle, opslag en toepassingen aan de rand van het netwerk, dichter bij de eindgebruikers. Dat netwerk kan zowel een privaat of een internet gesteund netwerk zijn, als een cloud computing omgeving. Gebruikers krijgen zo snel toegang tot data en toepassingen, met betere beheermogelijkheden (op afstand), een hogere bedrijfszekerheid, meer security, evenals meer duurzame stroom- en koelingsvoorzieningen.

Concrete voorbeelden van edge computing omvatten het ‘on-premise’ repliceren van cloud diensten, het lokaal opslaan van bandbreedte-intensieve inhoud als onderdeel van een content distributiesysteem, en het samenbrengen van datastromen uit geconnecteerde toestellen.

Flexibele implementatie

Edge computing kan uiterst gevarieerd worden geïmplementeerd. Het kan zowel met lokale toestellen voor specifieke toepassingen (zoals cloud storage gateways), of kleine(re) datacenters. Die laatsten kunnen zowel lokaal (1 tot 10 racks) als regionaal zijn, ter plekke opgebouwd of ‘pre-engineered’ en bedrijfsklaar geïnstalleerd. Edge computing voorzieningen kunnen ook de miljoenen ‘IT-kasten’ (kleine server rooms en kableringskasten) bedrijfszekerder en zuiniger maken.

Over Schneider Electric

Schneider Electric is een wereldwijde expert in energiebeheer en automatisatie, en heeft in 2015 een omzet gehaald van 27 miljard euro, met 160.000 werknemers in meer dan 100 landen.

Bezoek ons op Storage Expo, Stand 03.D060

OVER SCHNEIDER ELECTRIC BELGIUM

Over Schneider Electric

Schneider Electric is de wereldspecialist in energiebeheer en automatisatie, en heeft in 2015 een omzet gehaald van 27 miljard euro. De 160.000 medewerkers beantwoorden aan de behoeften van de klanten in meer dan 100 landen. Ze helpen deze klanten om hun energie en hun processen op een zekere, betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te beheren. Hun technologieën, software en services met een bijzonder ruim gamma - van de eenvoudigste schakelaars tot de meest complexe besturingssystemen - geven hun klanten de mogelijkheid om het beheer en de automatisering van hun activiteiten te optimaliseren. De geconnecteerde technologieën leveren een sterke bijdrage tot de herinrichting van de industrieën, tot de omvorming van de steden en tot de verrijking van het leven van hun inwoners.

Bij Schneider Electric heet dat: Life Is On.

www.schneider-electric.be

Joris Verdickt
Vice President ‎IT Business VP BeLux
Schneider Electric Belgium & Luxembourg
32 (0) 2 529 05 55
32 (0) 473 68 18 37
Joris.verdickt@schneider-electric.com
twitter.com/JVerdickt

schneider-electric.be/fr
info@schneider-electric.com
+32 2 37 37 502

Schneider Electric Belgium
Dieweg 3
B-1180 Bruxelles

Pour voir les dernières actualités de Schneider Electric

Cliquez ici

Besoin d'aide ?

Centre de support

Obtenez des réponses par vous-même en essayant nos outils d'assistance numérique.

Rechercher parmi les questions fréquentes

Obtenez les réponses dont vous avez besoin en parcourant la foire aux questions (FAQ) par sujet.

Comment acheter ?

Trouvez facilement le revendeur ou distributeur APC le plus proche de chez vous.

Trouvez votre batterie de rechange

Trouvez la batterie de rechange APC pour votre onduleur.

Nous contacter

Contactez-nous pour obtenir de l'aide afin de choisir le bon produit ou pour le dépannage et l'installation. Lundi - Vendredi 8h00-à-17:00

Chat

Do you have questions or need assistance? We’re here to help!